Blog van WCHV Bellingen

Blog van WCHV Bellingen

Het doel van deze blog

Op deze blog krijgt elk lid de mogelijkheid om zijn eigen wandelervaringen neer te schrijven en te delen met de andere leden van onze wandelclub. De extra motivatie hierbij is dat men op die manier elkaar kan aanmoedigen om te gaan wandelen en zo kan helpen de mooiere tochten op te sporen.

Wandelen bij de buren

Info wandelclubPosted by Eric Wieme 22 Feb, 2014 15:42:52
En ja, onze eerste aktiviteit van 2014 zit erop en was meteen een schot in de roos. Met maar liefst 41 genoten we bij de buren uit Kester van een heerlijk spek met ei of ovenvers broodje, de nieuwjaarsbubbels en … een prachtige tocht eigen aan onze maatjes van de heidetochten.39ste Mars Loven Boven

WandelervaringenPosted by Eric Wieme 01 Jun, 2012 21:37:37

Zondag 27 mei 2012

Vandaag behoor ik nog eens bij de vroege startende stappers. Om 7u15 nam ik samen met Fred de start van de 39ste Mars Loven Boven georganiseerd door de Koninklijke Vereniging Reservisten Vlaams-Brabant.

Het vertrek, hoe kan het ook anders, is vanuit het Kwartier de Hemptinne te Heverlee. Voor mij een moment van nostalgie! Ik heb hier mijn 1ste zes weken van mijn militaire dienstplicht doorgebracht en van een opleiding genoten als chauffeur voor het besturen van militaire voertuigen type C.

We kozen vandaag voor de langste afstand van 28,5 km. We maken onze eerste lus van 7,3 km langs het mooie vijvercomplex van de Abdij van het Park. Na deze lus komen we voor de 2de keer voorbij het Engels militair kerkhof (’40 – ‘45) en gaan we in een bijna rechte lijn naar de kazerne van Meerdaal waar de ontmijningsdienst DOVO is gevestigd. Vanuit deze rustpost wordt er een tweede lus gemaakt van 8,5 km doorheen het prachtige Molendaalbos. Na een kijkje te hebben genomen bij de 2 telegeleide robots die worden ingezet bij interventies, zetten we onze terugweg in. Deze laatste 6,9 km gaan door het Heverleebos en het Arboretum. Voor mij een zeer mooi parcours met veel onverharde stukken en vele passages doorheen verschillende bossen. Ideaal bij deze zomerse temperatuur van vandaag.

11de Lennikse Windherentocht

WandelervaringenPosted by Eric Wieme 01 Jun, 2012 21:26:25

Zondag 13 mei 2012

Het is een prachtig wandelweertje en dan heeft mijn trouwe vriend Seppe me nauwlettend in de gaten bij elke beweging die ik in huis maak. En ja, vandaag maak ik geen al te lange tocht en dan mag hij mee bij onze buren te Lennik.

Net voor ik me met Seppe ga inschrijven staan Frank en Christine, samen met hun hond Nelleke klaar om te vertrekken. Wat verderop komen we mekaar opnieuw tegen en kiezen zij net zoals ik voor de 10 km. Seppe en Nelleke zien dat onmiddellijk zitten om samen het parcours af te stappen en we blijven dan ook samen. Voor we het beseffen staan we al opnieuw aan de Sporthal Jo Baetens en zijn onze kilometers afgelegd.

Het was een zeer leuke tocht omwille van het gezelschap en het landelijke karakter. Seppe staat alvast te wachten op zijn volgende tocht met zijn nieuwe wandelvriend.

Mattentaartentochten

WandelervaringenPosted by Eric Wieme 24 Apr, 2012 21:20:07

zondag 22 april 2012

Na vorige week 21 km te hebben gestapt in Melsbroek bij de 15de Wings, koos ik dit weekend voor een iets grotere afstand. De Padstappers van Geraardsbergen organiseerden voor de 29ste maal hun Mattentaarttochten en dus zakte ik af naar de Vlaamse Ardennen. Ik heb er al een paar keer de kleinere afstanden gestapt maar nog nooit een grotere tocht gemaakt.

De start was in het Koninklijk Atheneum, juist rechtover één van de winkels van mijn huidige werkgever. Bij mijn aankomst met de wagen was ik net te laat om er op de parking het laatste plaatsje te veroveren. Dus volgende keer proberen iets te regelen smiley.

Bij de start, na het inleveren van het inschrijvingsformulier, kon elke wandelaar proeven van een halve mattentaart. Het parcours van de 32 km stond aangeschreven als klimwerk met natuurpassages. Dit was echter niet gelogen want na amper 5 min. stappen kreeg ik al het eerste stukje onverhard onder mijn voeten geschoven om vervolgens tegen de stroom in naast de dender te lopen. Wat verderop, net nog niet warmgelopen, werd ons gratis de bedeling van karnemelk aangeboden. De daarop volgende 20 km was genieten van het aangenaam wandelweertje en de passages door het Boelarebos, Arduinbos en Raspaillebos. De boshyacinten zorgden voor de prachtig paars gekeurde bodembedekking. (Was dit al het voorteken van wat er later op de vooravond zou plaats vinden ?). Op de terugweg stappen we op de flanken van de Bosberg, gekend in de ronde van Vlaanderen, en wandelen we over de Muur (stappen wordt al iets moeilijker voor velen).

Bij mijn aankomst in de voorlaatste rustpost, van in het totaal vijf, word ik getrakteerd op een hevige hagelbui. Vanaf dan (de laatste 9 km) is het stappen in de regenbuien. Dit laatste stuk van het parcours kwam me vrij bekend voor. Ik heb dit bewandelt tijdens de 10 km “Manneken-Pistochten“ eind januari. Weliswaar dit keer deels in de omgekeerde richting.

De 32,4 km heb ik afgelegd in 5u20 inclusief mijn rustpauzes. Er rest me nu nog enkel wat kilometers te maken om zo de conditie wat de hoogte in te duwen en ik kan weer mee met de beteren…

Kriek & Mattentochten

WandelervaringenPosted by Eric Wieme 11 Mar, 2012 21:41:12

zondag 11 maart 2012

Vandaag trokken we naar Herne op bezoek bij ‘De Marktrotters’. We hadden Jitske verteld over de jeugdactie die de wandelclub heeft opgezet en trok zo voor het eerst dit jaar haar wandelschoenen mee aan. Ze gaat voor de volledige 100% om een Supercoole Megastapper te worden. We kiezen voor de korte afstand van 6,8 km omdat we ook Seppe meegebracht hebben naar de Hernekouter. Met het mooie weer en bij het zien van mijn wandelschoenen was hij niet te houden en zat als eerste in de auto.

Het parcours heeft ons vandaag aangenaam verrast voor een korte afstand. Wij stapten langs het intussen al meermaals geziene voormalige Kartuizerklooster, pakte nadien een paar veldwegjes vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op de kerktoren en de dorpskern van Herne. Op onze terugweg bewonderen we opnieuw de Waltrudismolen aan de Marktrivier om vervolgens via het spoorwegstation en de sportvelden de aankomst te bereiken.

Ons wandelboekje werd afgestempeld en de kaartjes van de Pitztalwandelactie (gratis vakantieverblijf in hotel Arzlerhof - Oostenrijk) werden door Kathleen zorgvuldig ingevuld. Ik noteer alvast de datum van deze trekking, 26 april de dag van mijn verjaardag !

Welkom

Info wandelclubPosted by Eric Wieme 14 Jan, 2012 00:00:52

Wat over een aantal weken nog helemaal niet denkbaar was voor mij, is vanaf vandaag een feit. Vaak werd er al eens gevraagd of gepraat over een website of een blog. Het zou leuk zijn dat iedereen een woordje kon neerschrijven over zijn gemaakte wandeltocht of over zijn vakantieverhalen. Ik wil jullie dan ook vertellen dat ik eigenlijk wel een beetje fier ben op de realisatie van deze blog, alsook onze site. Hopelijk beleven we er allemaal veel plezier aan en worden er vele berichten gepost. Tot binnenkort en smiley