Blog van WCHV Bellingen

Blog van WCHV Bellingen

Het doel van deze blog

Op deze blog krijgt elk lid de mogelijkheid om zijn eigen wandelervaringen neer te schrijven en te delen met de andere leden van onze wandelclub. De extra motivatie hierbij is dat men op die manier elkaar kan aanmoedigen om te gaan wandelen en zo kan helpen de mooiere tochten op te sporen.

DENEE 15 april

WandelervaringenPosted by Pol Clement 15 Apr, 2012 21:05:03

ZONDAG 15 APRIL 2012

Na 2 weken niet federatie tochten in zowel de Luxemburgse ardennen (Bourscheid) als het Müllerthal was het terug ‘kies’ time. Eigenlijk hadden we in Quenast en/of Deux Acren moeten stappen, 2 streekverenigingen, 2 verenigingen die ook bij ons regelmatig aanwezig zijn. Toch kan ik telkenmale weer niet weerstaan aan de lokroep van de Molignée vallei. Vorig jaar waren we er in het najaar met de club, nu was ik alleen. Hoewel, Pierrot en Francine waren er, op het moment dat ik vertrok bleek er ook nog een 4e WCHV’er deelgenomen te hebben (ra ra ra, vreemde eend, laat je kennen ???) We waren zeker niet alleen als Pajotten, Mil en Claire en hun vrienden uit Herne waren er, Yvonneke en haar echtgenoot en hun vrienden uit Kester ook.

Een lange parcoursbeschrijving hoeft niet, Les Djâles d’ Anhée hebben echt weer het beste voorgeschoteld. Ik kan maar 1 enkele kritiek uiten, jammer dat deze mensen geen 50 km voorzien. De 30 km (28.4 om precies te zijn) waren gewoon subliem, de 2 torens van de abdij van Maredsous als potloodpunten in de lucht stekend vormden de leidraad van de wandeling, we passeerden Sossoye (un des plus beaux villages de la Wallonie), Maredret (village artisanal), Ermeton sur Briert (geboorte plaats van de heerlijke Li Crochon), Maredsous, … Grof geschat was zo’n 80 % van het parours onverhard, echt om duimen en vingers af te likken.

Amper een dik uur van onze zetel verwijderd maar zo anders, zo knap, zo ‘natuur puur’ … die van Anhée zijn naast Les Fougnans en de Heidtochten wel echt mijn préférés !!!

De conditie : terug op pijl hoewel nog wat last van de ‘sciatique’, 28.4 op 4 h 03 min, soepje en babbeltje met de Wiemes en de Kesterleden inclusief. De 7 per uur is er terug, laat de wandelcompetitie maar beginnen.

Volgende week : Asse of Geraardsbergen ? Liefst de eerste, jammer genoeg is hun langste tocht de 30 km, met de 50 van Spa op 1 mei in het vooruitzicht toch liever eens een 42 als training. On vera …