Blog van WCHV Bellingen

Blog van WCHV Bellingen

Het doel van deze blog

Op deze blog krijgt elk lid de mogelijkheid om zijn eigen wandelervaringen neer te schrijven en te delen met de andere leden van onze wandelclub. De extra motivatie hierbij is dat men op die manier elkaar kan aanmoedigen om te gaan wandelen en zo kan helpen de mooiere tochten op te sporen.

Zondag 25/03/2012 - 13de Camtocht

WandelervaringenPosted by Francois & Annie 27 Mar, 2012 22:25:59

Beste vrienden van de wandelclub,

Bij middel van deze zeer geslaagde website (proficiat ervoor!) nemen wij de gelegenheid om jullie wat mede te delen over onze laatste wandeling van zondag 25/03. Zoals veel van jullie hadden wij gekozen voor de Camtocht met vetrek in zaal Familia te Gooik ... zeker en vast een gekend gebied voor de meeste leden, maar een primeur voor ons die, tot nog toe, nooit in de buurt van Neigembos waren geraakt. Wij kozen voor een nogal korte afstand (12 km) en toch werd ons een prachtig stuk natuur voorgeschoteld, een afwisseling van zeer gevarieerde landschappen en bijzonder interessante plekjes : het is wel uitstekend weer geweest laatste zondag wat het allemaal nog zoveel mooier maakt natuurlijk. :

Het begon met een lange klim vanuit center Gooik, richting taverne « De Haas », op de grens Gooik/Roosdaal, zeker en vast een van de hoogste punten in de regio met uitzicht op de hele streek, een plekje met een ruim en aangenaam terras waar het fijn moet zijn in de zomer om wat te blijven hangen en dat bekend staat als lekkerplek voor talrijke streekbieren en vertrekpunt voor allerlei fietstochten en natuurwandelingen.

Daarna werd het afdalen naar het « Woestijn » gebied met op rechts een zeer oud en interessant kappeletje (oorsprong 13e eeuw, spijtig genoeg niet open voor bezoek) : hier was het in de middeleeuwen, circa 14e en 15e eeuw, een belangrijke plaats op de bedevaardroute naar Compostella, het embleem van deze bedevaard (een bronze schelp) is trouwens aanzienlijk merkbaar op de voorgevel van dit zeer pittoresk en goed onderhouden kappeletje.

Nog wat verder afdalen dan naar Neigembos waar het wandelen wordt door hollewegen met knotswilgen en bospaden tot het bereiken van Neigem dorp zelf waar een rustpost was voorzien.

En dan terug naar ons vertrekpunt met onderweg, eerst een ontmoeting met wat vreemde bewoners (dachten eerst Lama's maar het waren in feite Alpaka's afkomstig uit Zuid-America en geprezen voor de kwaliteit van hun wol) en daarna een aangename tocht door landelijke wegen, bijzonder mooie landschappen tot aankomst in Gooik dorp waar een hele gezelschap ezels en geitjes ons stonden op te wachten.

Een unieke belevenis ... zeker vatbaar voor herhaling.

Groetjes aan jullie allen. smiley .

Annie & François