Blog van WCHV Bellingen

Blog van WCHV Bellingen

Het doel van deze blog

Op deze blog krijgt elk lid de mogelijkheid om zijn eigen wandelervaringen neer te schrijven en te delen met de andere leden van onze wandelclub. De extra motivatie hierbij is dat men op die manier elkaar kan aanmoedigen om te gaan wandelen en zo kan helpen de mooiere tochten op te sporen.

Kriek & Mattentochten

WandelervaringenPosted by Eric Wieme 11 Mar, 2012 21:41:12

zondag 11 maart 2012

Vandaag trokken we naar Herne op bezoek bij ‘De Marktrotters’. We hadden Jitske verteld over de jeugdactie die de wandelclub heeft opgezet en trok zo voor het eerst dit jaar haar wandelschoenen mee aan. Ze gaat voor de volledige 100% om een Supercoole Megastapper te worden. We kiezen voor de korte afstand van 6,8 km omdat we ook Seppe meegebracht hebben naar de Hernekouter. Met het mooie weer en bij het zien van mijn wandelschoenen was hij niet te houden en zat als eerste in de auto.

Het parcours heeft ons vandaag aangenaam verrast voor een korte afstand. Wij stapten langs het intussen al meermaals geziene voormalige Kartuizerklooster, pakte nadien een paar veldwegjes vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op de kerktoren en de dorpskern van Herne. Op onze terugweg bewonderen we opnieuw de Waltrudismolen aan de Marktrivier om vervolgens via het spoorwegstation en de sportvelden de aankomst te bereiken.

Ons wandelboekje werd afgestempeld en de kaartjes van de Pitztalwandelactie (gratis vakantieverblijf in hotel Arzlerhof - Oostenrijk) werden door Kathleen zorgvuldig ingevuld. Ik noteer alvast de datum van deze trekking, 26 april de dag van mijn verjaardag !