Blog van WCHV Bellingen

Blog van WCHV Bellingen

Het doel van deze blog

Op deze blog krijgt elk lid de mogelijkheid om zijn eigen wandelervaringen neer te schrijven en te delen met de andere leden van onze wandelclub. De extra motivatie hierbij is dat men op die manier elkaar kan aanmoedigen om te gaan wandelen en zo kan helpen de mooiere tochten op te sporen.

Mattentaartentochten

WandelervaringenPosted by Eric Wieme 24 Apr, 2012 21:20:07

zondag 22 april 2012

Na vorige week 21 km te hebben gestapt in Melsbroek bij de 15de Wings, koos ik dit weekend voor een iets grotere afstand. De Padstappers van Geraardsbergen organiseerden voor de 29ste maal hun Mattentaarttochten en dus zakte ik af naar de Vlaamse Ardennen. Ik heb er al een paar keer de kleinere afstanden gestapt maar nog nooit een grotere tocht gemaakt.

De start was in het Koninklijk Atheneum, juist rechtover één van de winkels van mijn huidige werkgever. Bij mijn aankomst met de wagen was ik net te laat om er op de parking het laatste plaatsje te veroveren. Dus volgende keer proberen iets te regelen smiley.

Bij de start, na het inleveren van het inschrijvingsformulier, kon elke wandelaar proeven van een halve mattentaart. Het parcours van de 32 km stond aangeschreven als klimwerk met natuurpassages. Dit was echter niet gelogen want na amper 5 min. stappen kreeg ik al het eerste stukje onverhard onder mijn voeten geschoven om vervolgens tegen de stroom in naast de dender te lopen. Wat verderop, net nog niet warmgelopen, werd ons gratis de bedeling van karnemelk aangeboden. De daarop volgende 20 km was genieten van het aangenaam wandelweertje en de passages door het Boelarebos, Arduinbos en Raspaillebos. De boshyacinten zorgden voor de prachtig paars gekeurde bodembedekking. (Was dit al het voorteken van wat er later op de vooravond zou plaats vinden ?). Op de terugweg stappen we op de flanken van de Bosberg, gekend in de ronde van Vlaanderen, en wandelen we over de Muur (stappen wordt al iets moeilijker voor velen).

Bij mijn aankomst in de voorlaatste rustpost, van in het totaal vijf, word ik getrakteerd op een hevige hagelbui. Vanaf dan (de laatste 9 km) is het stappen in de regenbuien. Dit laatste stuk van het parcours kwam me vrij bekend voor. Ik heb dit bewandelt tijdens de 10 km “Manneken-Pistochten“ eind januari. Weliswaar dit keer deels in de omgekeerde richting.

De 32,4 km heb ik afgelegd in 5u20 inclusief mijn rustpauzes. Er rest me nu nog enkel wat kilometers te maken om zo de conditie wat de hoogte in te duwen en ik kan weer mee met de beteren…